Turist sevärdheter

Junsele Djurpark

CIRKUSPARK OCH LEKPARK

Cirkus Scott's Circus Park och Playpark.

En upplevelse för alla barn.

DJUREN

I djurparken kan vad som helst hända och vad som helst händer. Du kan se vårt Lynx på nära håll. Våra tigrar kan vara på ett lekfullt humör. Getterna och våra ponnyer håller snabbt på att bli alla barns favoriter. Dessutom kameler, lamadjur... .. och sist men inte minst, våra lemurer som du också kan möta på nära håll och mata om du bokar en biljett.

Älg Safarie

Välkommen till Sveriges och Europas första älgpark med tama älgar och älgkalvar. Älgens hus ligger ca: 65 km från Umeå, vackert beläget i en by väster om Bjurholm. Kom och upplev älgen, skogens konung på ett personal experience essay sätt som aldrig tidigare varit möjligt. I priset ingår bildspel, museum och självklart ett besök inne hos våra ståtliga älgar. Med våra erfarna guider kan vi ge dig och din familj möjlighet att studera dessa majestätiska djur på nära håll. Vi garanterar dig ett minne för livet. 

Bowling Junsele

Gillar du att tävla? Är du en vinnare? Tycker du om att umgås med dina vänner medan du har kul? Oavsett vem du är eller vad du gillar kan vi i bowlinghallen erbjuda dig något. Om du inte vill bowla är det också okej, Besök vår bar och middagsplats. Vi kan lova att ni inte kommer att bli besviken.

Bourbon Corner

Restaurang med western tema bara 30 minuter från vår gård

Restaurangen har sittplatser inomhus och, om vädret tillåter, uteserveringar på vår terrass. Ambitionen i köket är att alltid jobba med förstklassiga råvaror, gärna med lokal anknytning. Fullständiga rättigheter och här erbjuds även ett av Norrlands största whiskysortiment.

Björnlandet Nationalpark

De vackra gamla tallarna, de lågdraperade granskogarna och de tydliga spåren av skogsbränder gör Björnlandet till både ett levande, dynamiskt ekosystem och ett biologiskt arkiv som visar dramatiska processer i snett.

Björnlandets nationalpark grundades 1991 och består av 2300 hektar skog som har skyddats som ett arv för våra ättlingar.

Skogarna liknar den natur som Linné beskriver från sin resa till Lappland för drygt 280 år sedan och består till största delen av gammal tall. Träd i åldrarna 180 år är vanligast, men det finns också träd som är betydligt äldre än så.

Junsele skidbacke

Skidorten Junsele ligger i Västernorrlands län .

För skidåkning och snowboard finns det 1,5 km backar. 1 hiss transporterar gästerna. Vintersportområdet ligger mellan höjderna 220 och 312 m.

Öppettider: 11:00 - 15:00

Begränsade öppettider under veckan

Observera: Öppetider tillhandahålls av skidorten Junsele och kan variera beroende på yttre förhållanden, veckodag, skollov och allmänna helgdagar.