Sevärdheter

Udda Äventyr

"Udda Äventyr har sedan 1989 sökt äventyret och flyttat gränser. Äventyrsbrist har blivit en vanlig åkomma och vi vill råda bot på det! Vi är ett gäng som visar dig naturområden kring Älvsbyn med sina varierande skogar, myrar, sjöar och tjärnar. För detta har vi en unik flock hästar, lång jakterfarenhet och kunskap om naturen i Älvsbyns kommun. Våra turer är allt från dagsturer ända upp till tolv dagar både under barmarkstiden och vintern.

Välkomna på guidat äventyr i våra naturområden!"

Älg & Ren Park

VILL DU UPPLEVA NÅGONTING UNIKT?

På Cape Wild får Dig chansen att komma både älgar och renar riktigt nära. En upplevelse utöver det vanliga!

Dem erbjuder guidade turer med deras djur i Luleå.

Storforsen naturreservat

Storforsens naturreservat ligger i Piteälvens dalgång. Piteälven är en av Sveriges fyra oreglerade nationalälvar och forsen är Nordens största och den är även Europas största oreglerade. Forsen mynnar ut i ett sel där vattnet flyter stilla fram. På våren kan du ofta se sångsvanar, knipor och gräsänder här.

Älven är omgiven av en urskogslik strandskog, med ett rikt växt- och djurliv. Här blommar Norrbottens landskapsblomma åkerbär på försommaren. Andra växter är liljekonvalj, linnea, kanelros och röda vinbär.

Utter lever i Piteälven, liksom den svartvita lilla strömstaren.

Bourbon Corner

Väldig trevlig bar och restaurang på endast 15 minuter från vår gård

Restaurangen har sittplatser inomhus och, om vädret tillåter, uteserveringar på deras terrass. Ambitionen i köket är att alltid jobba med förstklassiga råvaror, gärna med lokal anknytning.

Kanisbacken

Mjukt inbäddad mellan skogsbeklädda berg intill älven ligger Älvsbyn och ca. 4 km från Älvsbyns centrum hittar du Kanis fritidsområde. Här hittar du bland annat ortens slalombacke med många fina pistade nedfarter i olika svårighetsgrader, flera spår för längdskidåkning, pulkbacke med åkband, restaurang Canis och Kanisbackens Camping 

Bowling Älvsbyn

Gillar du att tävla? Är du en vinnare? Tycker du om att umgås med dina vänner medan du har kul? Oavsett vem du är eller vad du gillar kan vi i bowlinghallen erbjuda dig något. Om du inte vill bowla är det också okej, Besök vår bar och middagsplats. Vi kan lova att ni inte kommer att bli besviken.